De bijna-ramp

Waarschijnlijk  hebben weinig niet-betrokkenen er iets van meegekregen maar duizenden Nederlanders ontvingen afgelopen vrijdag tot hun grote schrik een heel naar bericht via de mail. Ik was een van hen, leest u even mee:

Wij zijn woensdagochtend onaangenaam verrast door een bericht van onze leverancier dat de medailles van de 4 Mijl niet vrijgegeven kunnen worden door de Douane Nederland. De medailles zijn in het buitenland gemaakt en op tijd verscheept in containers. Momenteel staan ze in de haven van Rotterdam waar onze zending is gecontroleerd en is goed bevonden. Echter, in dezelfde container zit een zending van een andere leverancier die nader onderzoek behoeft. Wij hebben er de afgelopen drie dagen alles aan gedaan om de medailles op tijd in Groningen te krijgen, maar dat is dus helaas niet gelukt.

Stel je even voor, 23000 teleurgestelde hardlopers in Groningen, en dat was niet alles: ook de marathon in Eindhoven was getroffen,  met dezelfde zending zou men daar ook de  medailles krijgen. Drie-enveertigduizend getroffenen bij elkaar.

Had u zich dat zo voorgesteld? Een container met medailles in de haven! Niet een doosje, een container! Met daartussen nog wat drugs stel ik me voor. Drie-enveertigduizend blije medailles die opgewonden fluisterend in hun dozen lagen te wachten op het grote moment. En dan komt er door de motregen in de haven zo’n douaneambtenaar aangefietst die het feest even komt verpesten door zich aan de regeltjes te houden.

Ik moest even denken aan het sinterklaasjournaal. Jullie kennen het wel, altijd dreigt er een ramp die het feest in het water kan laten vallen. Sinterklaas is ziek of ontvoerd, de wegwijspiet is de weg kwijt of niet wijs, de boot is stuk of de verkeerde kant uit gevaren, de meest onwaarschijnlijke dingen gaan mis. Maar uiteindelijk komt alles weer net op tijd in orde, natúúrlijk, want het is niet echt. Maar dit was wel echt, en de organisaties van de loopevenementen in Groningen en Eindhoven zouden alle drieënveertigduizend medailles met de post moeten gaan nasturen, dat kost een berg geld en veel gedoe.

Gelukkig gebeurde er een wonder: de Douane Nederland heeft met zijn hand over zijn stalen hart gestreken en besloten om tegen de gewoonte in een deel van de zending wel vrij te geven. Pfffft! Tóch een gevalletje Sinterklaasjournaal!
Vanmiddag krijg ik ‘m, en met mij duizenden anderen in Groningen, en in Eindhoven.

Dit bericht werd geplaatst in drama, groningen, hardlopen, sport en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op De bijna-ramp

 1. Ria zegt:

  Gelukkig maar, Of het met zwarte Piet ooit nog goed komt is nog maar de vraag natuurlijk 😉

 2. Irene zegt:

  Haha, ja nee voor je het weet treedt het einde der wereld in, altijd al gedacht dat dat weleens getriggerd zou kunnen worden door één vlijtige ambtenaar die gewoon zijn werk doet 😀

 3. groninganus zegt:

  De douane heeft op alle medailles gebeten om te kijken of er geen cocapasta in zit 🙂

 4. Sjoerd zegt:

  Eind goed al goed, toch…

 5. Tja, de organisatie kan er natuurlijk ook voor kiezen om de medailles lekker dicht bij huis bij Medailehuis Suurd te bestellen …

 6. Thérèse zegt:

  Haha, wat een geestig stukje. En de titel alleen al, zo fijn dat als je gaat lezen, je weet dat het toch goed afloopt. Nu maar hopen dat het gemakkelijker gaat, met al die vele medailles die je nog gaat halen.

 7. fialas zegt:

  dragen jullie al die medailles bij volgende loperijen? Lijkt me prachtig, net als de russische veteranen, borst vol rammelend blik!

  • aargh zegt:

   Is zwaar hoor, we hebben elk een kilo hangen hier. Je zou ermee kunnen marcheren of, nog beter, rondgereden worden in een open auto, maar hardlopen zou waarschijnlijk blauwe plekken opleveren. De Duitse medailles zijn wat dat betreft nog het beste, die zijn inderdaad van een soort blik. De Griekse zijn echt loodzwaar, ik neem aan dat die geleverd worden door een handige jongen in de schrootverwerking.

 8. jetske zegt:

  Hadden ze toch beter medailles in Nederland kunnen laten maken. Ze waren in China zeker goedkoper. 😉
  Ruikt de medaille nu ook naar drugs?
  Gelukkig eind goed, al goed.

 9. Afra zegt:

  Wat fijn dat het goed afliep. Lopen en dan geen medaille krijgen, te erg. Die ramp is gelukkig voorkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s