Dat vliegt maar

Dit etmaal vertrekken drie leden van mijn gezin vanaf Schiphol.
P vertrekt zo voor een weekje Italie (dat is werk).
R gaat naar Ibiza (huwelijksreis).
E vertrok gisteravond laat naar Dublin (wegens geliefde aldaar).
Ik blijf gewoon thuis. Eigenlijk ben ik hartstikke tegen vliegen, maar het is soms blijkbaar onvermijdelijk. Ik leen ze allemaal wel een stukje van mijn ecologische voetafdruk, straks stap ik op de fiets voor wat verantwoord vega/bio voer.

Maar eigenlijk vind ik het heerlijk dat ik even niet weg hoef. Wat is er prettiger dan vanuit een plezierig huis te kijken naar een zonnige tuin waar na een koud voorjaar van alles in bloei komt, of zingt en zoemt en fladdert. En vliegt, want vliegen en vliegen is twee.
Sinds vorig jaar heb ik onder mijn vaste bezoekers ook goudvinken in de tuin.  Ik dacht eerst dat het één paartje was, maar tegenwoordig zie ik wel vier goudvinken tegelijk, twee mannetjes en twee vrouwtjes. Vanmorgen hoorde ik een van de mannetjes nog voordat ik hem zag, niet met de roep die je meestal hoort (juuuu….juuuu….) maar ik hoorde de echte zang, dat is een heel zacht ontroerend speelgoedgeluidje, je hoort het alleen als de vink heel dichtbij is. Ik zou het graag laten horen maar ik vind geen goed linkje met de zang.

Ik zie op dit moment berichten passeren in de familie app, men kan elkaar niet vinden achter de douane. Logisch, de een zit in hal drie, de ander zit in hal 1 met kersverse echtgenote aan de koffie bij Starbucks. Luisteren naar de galmende meldingen voor reizigers, wachten tot ze naar de gate kunnen. Ik ga ook eens koffie maken, en dan lekker samen met de poes in alle rust naar de vogeltjes kijken.

Goudvinkman in de sleedoorn. Als je goed kijkt zie je dat hij een ring om zijn linkerpoot heeft. De anderen hebben dat niet dus deze herken ik. Ik denk dat ze allemaal in het stadspark wonen maar in mijn tuin komen eten.

Dit bericht werd geplaatst in familie, stadspark, tuin, vogels en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Dat vliegt maar

 1. Roos zegt:

  Ik zal met mijn kersverse echtgenote binnenkort ook weer eens gaan vogels spotten in het hoge noorden, nog rustgevender dan Ibiza 😉

 2. Sjoerd zegt:

  Ik heb alleen een paar mezenfamilies en en verdwaald roosborstje in de tuin zitten. Vliegen met van die metalen vogels zou verboden moeten worden. Dat levert veel te veel fijnstof op, naast dat het liederlijke hoeveelheden brandstof verbruikt.

  • aargh zegt:

   En een zwarte roodstaart heb ik ook al eens gespot op een foto van jou. Heb jij daar eigenlijk last van Geilenkirchen? Ik kijk wel eens op Funda tegenwoordig, P is over ruim twee jaar met pensioen…

 3. Emigrant zegt:

  Doe je familie maar eens vaker de deur uit. Ik vind het wel leuk weer teksten van jou te lezen.

 4. Rob Alberts zegt:

  Vinken zie ik steeds meer.
  Vliegtuigen hoor ik bijna altijd.

  Vogelvriendelijke groet.

 5. Maureen zegt:

  Ha leuk eindelijk weer eens iets van je te lezen. En erg grappig R. vertrekt deze week ook voor een paar dagen naar Rome (werk).

 6. Thérèse zegt:

  Ha Aargh, daar ben je weer, fijn! Gefeliciteerd nogmaals met de eerste bruiloft in de familie en ik hoop dat iedereen aankomt waar die wil zijn.
  Wat een prachtige vinken in jouw tuin. Die kleur rood/roze; ik zit nu al te denken hoe ik die kan mengen.
  Geniet ze; het blijft de hele week mooi weer.

 7. Vinken … die heb ik hier in ons tuintje al heel lang niet gezien.Des te leuker om er hier eentje te zien zitten, maar nog leuker om weer eens iets van jou te horen.

  • aargh zegt:

   Als je vinken wil: hang een container met zonnebloempitten op. Het vliegt hier af en aan, alle soorten vinken. Gewone vinken, groenlingen, kepen en goudvinken dus (ook puttertjes en sijsjes, maar die zitten liever in de elzenbomen om zaadjes te peuteren). Ik haal elk jaar een baal pitten bij Welkoop, goed voor een heel seizoen vinkenvertier.

 8. Ria zegt:

  Ik ben het met mijn voorgangers eens hoor, wat leuk dat je er weer bent! Lekker de tijd aan jezelf om te genieten van alles wat het voorjaar zoal te bieden heeft.

 9. jetske zegt:

  Hey Aargh, gezellig dat je er weer bent. Zo even helemaal alleen thuis zijn en genieten dat is best lekker. Mooi dat je goudvinken in de tuin hebt.
  Gefeliciteerd nog met het huwelijk van R en partner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s