Schande

En wat moet dit nou weer voorstellen, een of ander politiek statement zeker? Waarom gaan deze dames niet fatsoenlijk ontkleed naar het strand? Wel het water in willen maar dan niet gewoon aangepast ontkleed? Een beetje het heilige laïcisme aan hun laars lappen? Over lappen gesproken, wat zijn dat voor rare middeleeuwse kop- en lijfvodden? O wacht, het zijn Poolse vrouwen, ja dan krijg je dat. Wat doen die eigenlijk in Cannes?

Two Polish nuns look at people bathing as hundreds of thousands of young Catholic pilgrims attending World Youth Day (WYD) start gathering at Copacabana beach in Rio de Janeiro for a prayer vigil with Pope Francis, on July 27, 2013. In a speech to Brazil's political, religious and civil society leaders earlier, Pope Francis said a "constructive dialogue" was needed to confront the country's social turmoil, referring to the massive street protests that rocked Brazil last month to demand an end to corruption and better public services. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA

En dan hier de Franse zuidwestkust. Nog zo’n stel van die zielige figuren die gedwongen worden om hun hele lijf te bedekken met spookgewaden.  Hé, geen Polen, zie je nu wel, het is gevaarlijk, voor je het weet dwingen ze ons ook.

Zuidwestkust Fr. surfwedstrijd jureren

De Bretonse kust. Grote Griezels, daar lopen ze ook bij bosjes los, van top tot teen in hun anonieme alles verhullende dracht. We moeten eigenlijk blij voor ze zijn, het is een uitje, ze mochten even uit hun monotone leventje ontsnappen, normaal zitten ze opgesloten in een reli-gevangenis. Het is  godgeklaagd hoe die mensen onderdrukt worden.

Liannon, Bretagne

En dan vraag je je af: laten de omstanders dat allemaal toe? Grijpt er niemand gewoon even in? Hebben ze daar  geen burgerwachten die al dat aanstootgevende overtollige textiel kunnen afrukken, moet de politie dan alles alleen doen?

 

Dit bericht werd geplaatst in eng, leed, mensen, overpeinzingen, Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Schande

 1. Emigrant zegt:

  Ik zag een foto van vier politieagenten, die een vrouw in Nice bevalen zich van haar kleding te ontdoen. Ze droeg geen burkini, gewoon lange broek, vestje, hoofddoek. Het schandalige was, dat twee van deze agenten zelf lange broeken droegen. Zedenschenners! Naar de Franse zuidkust kunnen we dus ook al niet meer.

  Nog een paar van zulke gevallen en de hele zaak voert zich zelf ad absurdum. Denk ook niet dat de ontkleeddwang voor een rechtbank zou standhouden, maar welke vrouw begint een kort geding?

  • aargh zegt:

   Ik hoop toch dat dat binnenkort gebeurt. Ik heb ook nog niets gehoord over acties om solidariteit te betuigen, als ik daar woonde kocht ik stantepede een boerkini. Erg handig trouwens voor mensen met een gevoelige lichte huid. Zusters, kom op!

 2. Villasappho zegt:

  Good statement! Waar maakt iedereen zich druk over.

 3. sjoerd zegt:

  Die pinguïns tref je tegenwoordig ook overal aan…

 4. Thérèse zegt:

  …en dat terwijl er tegenwoordig ook keurig-nette badzwemjurken te koop zijn. ik zag het laatst op een reclame ervoor. .

 5. Sjannes zegt:

  Goed stuk!! Ik deel je verontwaardiging helemaal!

 6. truus zegt:

  Prachtig, dit log moet de hele wereld over. Walgelijk hoe kortzichtige, angstige domme mensen menen te kunnen bepalen hoe mensen gekleed moeten gaan. Moet denken aan de veelaanbeden moeder Maria, Maria Magdalena etc. etc. Priesters in lange gewaden . Hoofddoeken en jurken waren hier altijd al, gedragen door goed katholieken die te vuur en zwaard de moslims hebben bestreden, en dan mag het. Eigenlijk ben ik te kwaad om een fatsoenlijke reactie te plaatsen. Hoop dat je snapt wat ik bedoel, ben het iig helemaal met je eens. Ophouden met dit haatzaaien en vijandbeelden scheppen.

  • aargh zegt:

   Precies. En dan juist die mannen, die blijkbaar zo goed weten wat die vrouwen willen, en die de vrouwen het liefst de kleding van het lijf willen rukken. Ik vind dat mannen zich überhaupt niet met de kleding van vrouwen moeten bemoeien. Het is natuurlijk allemaal pure vreemdelingenhaat, als ze echt iets goeds willen doen ga dan eens op zoek naar vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel, die opgesloten zitten en helemaal niet aan het strand komen. Maar dit scoort lekker, het is makkelijk en zo zichtbaar.

 7. Jetskefotografie zegt:

  Wat een treffend verhaal.
  Laat iedereen gewoon lekker op het strand lopen zoals ze willen.
  De dermatoloog zou willen dat iedereen er zo bij liep. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s