Dom geluk

We zeggen regelmatig tegen elkaar dat we de culturele agenda’s wat beter in de gaten moeten houden want we missen nogal eens wat. Verleden week was het aan een radio-uitzending te danken dat we eindelijk weer eens een prachtig concert bijwoonden en ik besloot toen om wat alerter te worden. Desondanks waren we er dus weer helemaal niet van op de hoogte dat Kees van Kooten zondag in de bibliotheek van Groningen  zou spreken en signeren. Doodzonde! Kees heeft niet alleen een scherpe en razendsnelle geest, ik vind hem ook een heel erg aardige man. Als er Nu een uitverkiezing zou zijn van de leukste en aardigste Nederlander aller tijden dan moest Kees bovenaan. ( Niet met stip, daar doet Kees niet aan denk ik. Gewoon bovenaan).
Het was dus eerder uit verveling op een grijze zondagmiddag dat we besloten naar de bieb te gaan. Helemaal op de verkeerde tijd (anderhalf uur te vroeg), zonder camera en zonder ons boekenweekgeschenk dat mooi even gesigneerd had kunnen worden.

We kwamen nietsvermoedend de trap af met een boek over tracking in Zweden, een boek over de Oostelijke Alpen en een boekje over dingen die je beslist moet weten over microbiologie, en liepen even langs een tafel waar enkele dames boeken van Kees van Kooten verkochten. Nog steeds een uur voordat hij officieel zijn opwachting zou maken. En daar liep hij zo inene langs mij heen naar het aangrenzende tafeltje waar hij plaatsnam  om te signeren. Ik graaide bliksemsnel naar enkele boeken van hem die ik nog niet heb, maakte half blind want zonder leesbril een keuze op basis van de illustratie op de achterflap (iemand die aan een deur hangt), ontving daarbij nog een boekenweekgeschenk en sloot aan bij het kleine rijtje dat inmiddels voor de signeertafel was ontstaan.

achterflap hartstochtjes
Had ik geweten dat hij zou komen dan was ik keurig op tijd, of  waarschijnlijk zelfs een kwartiertje van tevoren binnengekomen, weliswaar mét fototoestel maar dan had ik in een rij gestaan die de hele bibliotheek doorslingerde.  Nu was het rustig, Kees nam royaal de tijd voor een praatje en een opdracht in elk boek. We hadden het o.a. over de illustratie op de achterflap en hij informeerde even bij het andere boekje (het leek me leuk om hier een foto van het boekenweekgeschenk gesigneerd voor ‘aargh’ te kunnen plaatsen, vandaar) of aargh een man of een vrouw was, waarop ik uitleg verschafte.
Blozend van genoegen nam ik de gesigneerde boeken van hem aan zonder zelfs maar  te kijken wat hij erin had geschreven, ik had natuurlijk nog steeds die leesbril in het  doosje in mijn tas zitten en zonder bril kan ik hooguit chocoladeletters lezen.  Maar hiermee kwam ik dus thuis:

???????????????????????????????        ???????????????????????????????
Leuk hè!

Dit bericht werd geplaatst in lezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op Dom geluk

 1. Irene zegt:

  Alweer een geval waarin de leesbril een onmisbaar attribuut is.
  Er is overigens wel een Kees Stip (geweest), die ook heel leuk is. Ik zou zeggen een gedeelde eerste plaats voor de Kees-en met stip.

 2. Hendrika zegt:

  Ohhhh, wat LEUK!!!! Bofferd :-D.

 3. Roos zegt:

  haha yes! geweldig:)

 4. riakristelijn zegt:

  Haha, geweldig! Kan me voorstellen dat je er een beetje zenuwachtig van werd. 😀

 5. Margo zegt:

  Bofkont! Nooit je camera vergeten, had je geen mobiel met camera bij je? Wat een leuke opdrachten! Dat van het hangen aan die deur heb ik destijds gelezen, ben het vergeten. Even kijken of dat boekje in mijn boekenkast staat. Wat ik nooit vergeet is het verhaal van het kattenluikje.

 6. Thérèse zegt:

  Potverdorie, ik kom straks terug (moet even mijn jaloezie gaan verhuilen).

 7. lien zegt:

  Heel erg leuk! Vorige week heb ik hem in de Bijenkorf ontmoet en ook een boek laten signeren. Het was nog geen boekenweek, dus de Verrekijker lag er nog niet helaas. Ik vind het ook een erg aardige man.

 8. Sjoerd zegt:

  In dat soort gevallen helpt mij mijn phone me uit de brand. Die heb ik altijd bij me.

 9. yak zegt:

  Soms neemt jaloezie de vorm van innig meegenieten aan, goed he?

 10. Wat ben jij een bofferd. Ook nog met persoonlijke leuke tekst.

 11. groninganus zegt:

  Men heeft het wel eens over de verkeerde man op de verkeerde plaats, maar dit is dus helemaal het omgekeerde, hè?!
  Gefeliciteerd!!!

 12. fialas zegt:

  Geestige opdrachten! Una en ik hebben in Maastricht ook zoiets beleefd met Ramsey Nasr, Hij nam ruim de tijd voor haar en ze werd meteen straalverliefd.

 13. Zo’n onverwacht treffen is natuurlijk veel mooier dan een goed geplande actie om een gesigneerd boekje te scoren. Het schrijven van opdrachten in boeken is Van Kooten duidelijk wel toevertrouwd. Maar ik had ook niet anders verwacht.

 14. Margo zegt:

  Ik zag, op tv, dat KvK de trein was ingestapt met de boekenlegger uit zijn boekje en las daar voor uit het boekje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s