Mijn bijdrage voor het boek over het nut van elektriciteitsdraad

Dit logje is eigenlijk speciaal bestemd voor ria , zij schreef gisteren over de ontelbare mogelijkheden van  elektriciteitsdraad, en over het boek dat daarover geschreven zou kunnen worden. Nu vind ik dat een erg goed  idee, zo’n boek moet er zeker komen. Ik ben niet echt een specialist op dat gebied en laat het schrijven ervan graag aan iemand anders over, maar ik stel graag geheel belangeloos mijn foto’s ter beschikking voor dit project. Bij deze.

1 illustratie voor het hoofdstuk ‘Ondersteuning’:

Door coniferenverdrukking kromgegroeide liguster, weer helemaal recht na een jaartje elektriciteitsdraadsupport.


2 Illustratie bij het hoofdstuk ‘Noodmaatregelen bij hang- en  sluitwerk’.

Elektriciteitsdraadsluiting bij de deur die wegens verzakking niet meer in het slot kan.

En nog een tip:
Let ook op de kleuren. Het is handig om draad in verschillende kleuren op voorraad te hebben, zodat u altijd een mooie match kunt maken.

Dit bericht werd geplaatst in volkstuin en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Mijn bijdrage voor het boek over het nut van elektriciteitsdraad

  1. ria zegt:

    Hahaha, geweldig! Ja dat van die kleuren is zeker waar 😉

  2. Irene zegt:

    Kunnen we daar een coproductie van maken? Hier ook talloze toepassingen van dit handige materiaal (alleen nog geen tijd om er foto’s van te maken).

  3. Thérèse zegt:

    Ik heb ook een bijdrage voor Ria haar boek, maar een foto moet ik nog even opzoeken. In de Kerststal deed ik in alle figuren die draad, zodat de armpjes en soms de beentjes een bepaalde houding konden aannemen. En ook elektriciteitsdraad in de pootjes van de schapen, de ezel en de grote os, die anders zeer zeker door zijn poten zou zijn gegaan. Het is stevig maar toch heel soepel draad.

  4. Thérèse zegt:

    P.S. Ik heb dat niet zelf uitgevonden, maar het was dank zij een meisje van de Hema.

  5. yak@krak.nl zegt:

    Een waarschuwing: Het metaal in de draad is koper. Dit is een gewild artikel om te ontvreemden, want de koperprijzen stijgen het dak uit.

  6. ria zegt:

    Ik denk dat schrijven niet eens nodig is, gewoon een verzameling foto’s met een alfabetische lijst van de toepassingen 🙂 Ik heb er vandaag ook nog een paar gevonden.

  7. hanscke zegt:

    De tip over de kleuren is een hele goede toevoeging.

  8. groninganus zegt:

    Als kleinzoon van een electriciën, indertijd veelvuldig te vinden in opa’s werkplaats, volg ik dit initiatief met een meer dan gewone belangstelling.

  9. Thérèse zegt:

    Ik zal straks een foto maken, maar hoe stuur ik die op? Naar jou per e-mail??

  10. Pingback: Met deur door de poort. | aargh

  11. catthysplace zegt:

    Mijn electriciteitsdraadtoepassingen zal ik morgen even op de foto zetten. Tipje van de sluier: Ik gebruik het voor de aandrijving van mijn spinnewiel. En natuurlijk dient een stuk als hulpje om een van de buitendeuren dicht te houden.

Plaats een reactie