Smokkelen.

Het zit denk ik in de aard van alle levende wezens om hindernissen op de weg naar begeerlijke zaken te omzeilen. Niets dierlijks is ons vreemd, geweten en normbesef ten spijt.

Nu worden we sinds kort nogal gehinderd door regeltjes en hoewel iedereen het nut er wel van inziet wordt er ook flink gesjoemeld. Oude smokkelweggetjes moeten ineens met betonblokken en containers worden afgezet want mensen proberen zomaar de grens over te wandelen, er zijn illegale zuipketen, picknickpartijen, muziekbandjes, verjaardagsfeesten, noem het maar op, heel schandelijk allemaal.

Mijn hemel, dat ik ooit zoiets zou schrijven!

Nou zijn die regels ook niet altijd even goed te begrijpen. Mijn schoonvader die ook alweer wekenlang eenzaam opgesloten zit in een verzorgingshuis mag sinds kort af en toe buiten bezoek ontvangen. De verzorging rijdt hem naar buiten en daar komen dan de broer en zus van P, die dichtbij wonen, op veilige afstand een praatje maken. Dat zou een mooie gelegenheid zijn om hem wat lekkers toe te stoppen, zijn voorraad koekjes en chocola is ondertussen allang op en het is voor een zoetekauw als hij erg treurig als je in deze akelige tijd niet eens wat troostsnoep hebt. Dus hij vroeg daar om. Maar het mag niet. Familie mag geen snoep afgeven, ook niet via het personeel.

Wat vreemd genoeg wel mag: de zus van P doet nog steeds de was voor haar vader. Regelmatig haalt zij een zak vuile kleding op en die bezorgt ze dan later keurig gewassen en gestreken weer bij het tehuis. U begrijpt, de volgende keer zou er best eens een reep chocola tussen de onderbroeken kunnen zitten.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Smokkelen.

 1. Sjoerd zegt:

  Ik neem aan jouw schoonvader de was niet zelf opruimt. En daar komt dan de chocolade uit de mouw…

 2. Wel fijn dat bezoek buiten in ieder geval weer mag.

  Het is soms best ingewikkeld. Het heeft vast te maken met het verschil in het gladde oppervlakte van koekjes en chocolade en de oppervlakte van schone kleding. Theoretisch kan een virus meerdere dagen op een glad oppervlakte blijven zitten. Als je het voor jezelf kunt verantwoorden en er zorgvuldig mee omgaat dan moet het kunnen. Je maakt het gladde oppervlakte zorgvuldig schoon met handschoenen aan en stopt het dan tussen de was. En de zorgmedewerkers maar denken dat al het lekkers voor hen is. Vandaar dat 50% van de bevolking is gegroeid tijdens de lockdown. 😉
  Fijne zondag.

 3. Ria van Felius zegt:

  Hahaha, het komt vast goed met die chocola.

 4. Zoete koekjes en chocola kunnen toch probleemloos 14 dagen in quarantaine. Moet er ter overbrugging van de eerste twee weken eerst natuurlijk nog wel wat smakelijks naar binnen worden gesmokkeld. Maar voor tips op dat vlak kun je bij mijn fotomaatje terecht, zo blijkt. 🙂

 5. Irene zegt:

  De aloude methode van vijl-in-brood toepassen, maar dan de variant reep-in-boek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s