Gekwelde mannen

Wat is dat toch voor geks, die obsessie met seks waar al die fundamentalistische mannen mee worstelen.  Wat gaat er in die gekwelde hoofden om. En waar bemoeien ze zich toch mee, wat hebben zij, of wij allemaal met de liefdevolle intimiteit van anderen te maken.

Of ze nu jurken en baarden dragen of zwarte pakken,  fundamentalisten denken altijd dat zij de uitverkorenen zijn die precies weten hoe het zit. Ze hebben geen enkele twijfel over  hoe hun god het bedoeld heeft en naar welke regels de rest van de wereld dus  moet leven. En altijd maar weer leggen ze  anderen beperkingen op voor iets wat volstrekt natuurlijk is, ingebakken in de schepping: seksuele intimiteit, van welke aard dan ook.  Wat een arrogantie, hoe durven ze.

Maar ergens zijn ze misschien ook wel zielig. Ze zijn mischien zo geboren, waarschijnlijker zijn ze zo gemaakt door hun omgeving. Maar goed is het niet. Er is natuurlijk wel genezing mogelijk, want de schepper heeft het zo niet bedoeld. Vermenselijking is mogelijk als ze maar willen.
In therapie dus, dat is de oplossing. En anders moeten ze de gevolgen van hun hoogmoed dragen, ze zullen branden in de hel! Helaas ja, ik vind dat ook niet leuk.

Dit bericht werd geplaatst in mensen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Gekwelde mannen

 1. Goudsjeblom zegt:

  Wijze woorden.

 2. Tja, maar nu zelfs het Reformatorisch Dagblad afstand neemt van die Nashvilleverklaring (https://www.rd.nl/opinie/commentaar/stop-nashvilleverklaring-even-terug-in-de-kast-1.1539274) , ziet het er naar uit dat ze hun hand hebben overspeeld. En daar kan ik dan wel van genieten.

 3. Thérèse zegt:

  Ha Aargh, wat ben ik blij dat jij weer blogt. Jij hebt het weer eens goed onder woorden gebracht. Daar is de familie Jonkman heel goed in. En ik, die de aktualiteiten zelden goed bij hou, heb daar veel houvast aan, Dus beste Aargh, dank je wel.
  PS Ik was pas bij de gedachte, wat wij in Allah’s naam met Nashville te maken hebben. Wij wonen toch in dat beetje rare Europa en N. is heel ver weg, toch?
  Blijven bloggen, hoor.

 4. Sjoerd zegt:

  Volgens mij zijn het allemaal nudisten die daar niet voor uit durven te komen. Vol frustraties die een uitweg zoeken…

 5. Ans zegt:

  Ik heb op zich niets tegen religies, maar vaak wel tegen de mensen die beweren dat zij in naam van een god spreken. wie zijn zij dat zij mensen mogen veroordelen? Hij die zonder de zonde is werpe de eerste steen is het gezegde. In mijn ogen is het degene die de steen werpt die schuldig is aan een zonde.

 6. groninganus zegt:

  Naar een heropvoedingskamp ermee. Eerst de KamaSoetra omgekeerd uit het hoofd leren. En dat is het begin nog maar. Ha.

 7. Ria van Felius zegt:

  Erg zielig zijn ze. Verder sluit ik me bij Therese aan 😀

 8. drawmargo zegt:

  ‘De man’ loopt achter in zijn ontwikkeling. Het wordt tijd voor een update.

 9. jetske zegt:

  Raak geschreven. Ik weet nog precies hoe ik mij voelde op die bewuste avond waarop naar buiten kwam dat ze de Verklaring hadden ondertekend. Woedend was ik. Ik dacht nog, is er nu door de eeuwen niets veranderd c.q. verbeterd. Ik heb gelijk de lijst bestudeerd welke voorgangers hadden ondertekend. Gelukkig geen voorgangers uit ‘onze gelederen.’ We hebben in ons midden twee mannen, partners van elkaar die lid zijn van onze kerk. Onze voorganger durfde er ook over te preken. Een goede zaak.
  Onze ouders hebben ons opgevoed dat wij niet over andere mensen mogen oordelen. Wie denken wij wel!

  • aargh zegt:

   Dank voor je reactie Jetske, ik wist het natuurlijk al maar toch fijn om te horen dat er ook veel warme en veilige kerkgemeenten zijn waar ieder mag zijn wie hij of zij is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s