Home alone

Het is stil in de wijk. Geen kindergejoel, geen radio’s, geen apparatengeronk, geen barbecue- en ander feestgedruis, negentig procent van de bewoners is op vakantie. De honden zijn er ook niet, die zijn allemaal elders ondergebracht. De achterblijvers hebben het druk of genieten van de stilte. En dan zijn er nog de katten, die sluipen door elkaars tuinen en wachten tot de oppas langskomt om ze te voeren,

Ik heb op het ogenblik vijf katten: mijn eigen Jopie, de twee troetels van de overkant, en dan nog twee katten verderop in de straat. De overbuurpoezen ken ik al goed, die andere twee moesten nog even aan mij wennen maar dat gaat inmiddels ook goed, zelfs de zwarte die uiterst schuw zou zijn heeft me al kopjes gegeven. Ik voelde mij dus heel tevreden op mijn kattenrondje, ik, kattenfluisteraar, steun en toeverlaat van de buurtpoezen.
Tot dat ik met mijn slaperige kop, met drie verschillende sleutels op zak, de verkeerde (mijn eigen) sleutel in het slot van de overburen stak. Die zat meteen muurvast. Draaien ging niet, eruit ook niet.
Wat nu?
Ik besloot eerst maar eens de andere katten te bezoeken en dan terug te komen en het nog eens te proberen. Maar ook bij terugkomst bleef de sleutel onwrikbaar vast zitten. De overbuurkatten waren inmiddels geïnteresseerd komen kijken wat er aan de hand was want die hebben een luikje en dat ging gewoon open. Die beesten moesten toch eten, dus ik haalde thuis maar even twee schaaltjes met Jopievoer, maar dat bliefden ze niet. Ook de brokjes van de katten van verderop hoefden ze niet (ik had even een handje geleend, dat vonden ze niet erg).
Op dat moment realiseerde ik me dat er ook nog een andere sleutel aan de ring zat, via de berging kon ik ook naar binnen. Daar ontdekte ik al snel de reden van het gebrek aan eetlust: de overbuurvrouw had de katten voor vertrek zoveel eten gegeven dat de bakjes nog half vol waren, die beesten hadden gewoon helemaal geen honger.

Maar goed, die sleutel stak daar nog steeds in het slot, mijn sleutel dus. Gelukkig had ik mijn eigen achterdeur niet op slot gedaan, dus thuis kon ik nog naar binnen. Er zat niks anders op dat maar een slotenmaker te bellen. Die kwam snel, aardige beleefde jongen, maar hij moest helaas het slot slopen en door een nieuw vervangen. Dat alles voor, nou ja kijk zelf maar. Geen kattenpis!

Toch mooi dat wij al bijna veertig jaar een WA-verzekering hebben voor je-weet-maar-nooit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in drama, katten, leed, vakantie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Home alone

 1. Rob Alberts zegt:

  Lucratief beroep heeft zo’n sleutelhulp.

  Ik denk erover om mij te laten omscholen.

  Verbaasde groet,

 2. groninganus zegt:

  Sneu geld, zonder die verzekering.

 3. Thérèse zegt:

  Oh wat een geld. Ik dacht ook meteen: “Was ik maar sleutelmaker geworden”. Je hebt het er maar druk mee, Aargh. Je blijft een poezenfluisteraarster, hoor én de steun en toeverlaat van…enz. Dat sleutelgeld kan de katten niks schelen. Ze houden gewoon door van jou!

 4. fialas zegt:

  onder het lezen voelde ik het aankomen, wat een smak geld, ik weet wat een slotenmaker kost, in dit geval nog weggegooid geld ook.
  knap dat je de kater kan verwerken met het schrijven van dit sprankelende blogje.

 5. lies Jonkman zegt:

  ik ken geen rijke slotemakers…waar blijft dat geld?

  • aargh zegt:

   Van dat bedrag is minder dan de helft (150 euro) arbeidsloon. De rest bestaat uit voorrijkosten, de kosten van het nieuwe slot, en BTW. Over die arbeidskosten zal nog belasting worden afgedragen en de slotenmaker heeft natuurlijk zelf ook kosten om zijn beroep uit te oefenen. Wat hij er netto aan overhoudt weet ik niet maar het zal best tegenvallen denk ik.

 6. Sjoerd zegt:

  Nu het de buren nog uitleggen… Maar uh, dat is wel een heul duur slot geworden.

 7. Ria van Felius zegt:

  Jemig, dat is zeker geen kattenpis. Gelukkig verzekerd, dat scheelt en het overkomt je geen tweede keer denk ik 😉

 8. Bertie zegt:

  Denk je een lucratief vakantiebaantje te hebben… ☻☻

 9. jetske zegt:

  Tsjonge jonge wat een avontuur. Dat betekent dus dat de thuiskomers niet met hun eigen sleutel in hun huis konden komen?
  Er wordt zo wel een grote verantwoording in je schoen geschoven. Als het allemaal perfect was gegaan dan had je vast volgend jaar 20 katten om op te passen. Gelukkig wordt dit slotavontuur ook gedeeld in de buurt. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s