Gewoon maan

Vanavond zal er een mooie maansverduistering zijn, een langdurige, en de we hebben een heldere hemel dus we zullen hem goed kunnen zien. De maan wordt dan een beetje roodachtig verlicht, dat weten we ondertussen allemaal. En dat noemen we dus gewoon zoals het heet: een maansverduistering. Geen flauwekul met bloed.

Wij kijken al langer naar de hemel en fotograferen af en toe ook de maan en dat deden meer mensen, maar tot voor een jaar of wat geleden hoorde je niemand over bloed. Zoek maar eens op als je nog ergens een oude dikke van Dale hebt, bij ons staat die bloedmaan er niet in. Waar komt die onzin vandaan? Ik neem aan uit Amerika, zoals veel irritante dingen. Er zal daar ook nog wel wat sektarisch gedoe omheen hangen, Amerikanen zijn daar goed in. Vroeger hadden wij hier dan geen weet van zulke gekkigheid, iedereen bleef hier normaal praten, maar de sociale media zorgen voor verspreiding van alle verfoeilijke verzinsels en ineens papegaait iedereen over bloedmanen.

Mensen, wij doen dat toch niet he, Amerikaanse onzin naäpen. Wij doen niet aan opblaaskerstmannen of aan halloween of aan roze hartjesfeesten, wij houden ons verstand bij elkaar. Dus die maan heet gewoon maan, basta!

mandarijntje

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gewoon maan

 1. Thérèse zegt:

  Ja precies, gewoon maan, Heeft niks met bloed te maken. Wij houden ons verstand bij elkaar. Aargh, ik knoop het in mijn oren. We worden al overspoeld ook met Amerikaanse films, met de taal van een walglijke president en nu gai zo kijken naar de maan. Dag lieve Aargh.

 2. Thérèse zegt:

  niet gai maar: ga ik. Sorry.

 3. Rob Alberts zegt:

  Ik heb het gemist ….

  Warme groet,

 4. Sjoerd zegt:

  Ik heb er ook niets van gezien…

 5. Ruud zegt:

  Ja, wat een onzin. Het was een prachtige maansverduistering die je goed kon zien als je een plekje kon vinden zonder bebouwing en verlichting in het zuidoosten. En het moest natuurlijk onbewolkt zijn. De opkomst van de maan was bij ons niet te zien, toen was er aan de horizon nog te veel licht van de ondergaande zon, maar toen het wat donkerder werd kwam de vaalrode maan tevoorschijn. Er waren aan de rand van het water bij ons erg veel mensen op been, en veel mensen die het verschijnsel bekeken vanuit een bootje op het water. Later, toen we weer gewoon in onze tuin zaten, zagen we de maan heel langzaamaan weer vol verlicht worden. We hebben er van genoten, en we hoorden dat onze kleinkinderen in Arnhem dat ook hebben gedaan.

 6. Aleida zegt:

  Een en al wolk, dus niets te zien. Volgende keer maar weer proberen. Het was inderdaad wel een enorm gedoe over die maan. Een hype, zou ik bijna zeggen 🙂

 7. Ria van Felius zegt:

  Hier was het ook bewolkt en zodoende hebben wij het ook gemist. Jammer. Oh kijk weer zoiets belachelijks, mij valt zoiets dan niet op gewoon omdat ik er niets vanaf weet, maar ja, Halloween en hartjes zijn echt erg. Goed dat je het zegt, ik sluit me bij Therese aan.

  • aargh zegt:

   Maar jullie hebben dan wel weer regen gehad. Ik had de maan zo willen ruilen voor een paar fikse regenbuien hoor, het is hier toch droog! En dat blijft het voorlopig ook. 😦

 8. jetske zegt:

  Oeps, ik ben ook gewoon aan het naäpen gegaan en heb ook deze naam gebruikt.
  Het heeft in de Bijbel en voor het Joodse volk wel een bijzondere betekenis.
  Nog bedankt voor jullie complimenten op mijn weblog. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s