Vrijheid vieren

Je mag er af en toe best eens bij stil staan dat het heerlijk is om in vrijheid te kunnen leven. We hebben maar geluk dat we op de juiste plaats en in de juiste tijd leven om zonder angst te kunnen doen wat we willen, binnen de grenzen van het redelijke. Dat het elk jaar op 5 mei een pokkeherrie is in het park hiernaast neem ik dan op de koop toe. Bovendien zijn we vrij om ergens anders onze vrijheid te gaan vieren en dat doen we dan ook.

Vanmorgen hebben we weer lekker door een stuk prachtig, voor ons nog onbekend bos gedraafd, ergens in de buurt van Wateren. Die naam had een waarschuwing kunnen zijn, we zijn een paar behoorlijk natte plekken tegengekomen. Maar het leuke van trailrunning is dat we zo langzamerhand onze vrees voor natte voeten zijn kwijtgeraakt. Heel bevrijdend, plassen en sloten zijn geen barrières meer. Eerst waren we al via een weiland waarachter wij een wandelpad vermoedden in een moeras terecht gekomen, later ontdekten we dat het ruiterpad dat we volgden dwars door een waterpartij liep. Wat paarden kunnen kunnen wij tegenwoordig ook, kijk: ik heb P in al zijn spetterende glorie met mijn telefoontje vastgelegd. Als dat geen vrijheid is!

IMG_0275Thuis hebben we een voedzame berg andijviestamppot gegeten, nu staat er nog even een brood in de oven en als dat klaar is gaan we de stad in, naar de premiere van Men and Chicken. Men belooft ons een “Zowel filosofische als absurdistische griezelkomedie”. Dat klinkt goed nietwaar? En daarbij: “Met afstand de vreemdste Deense film van de laatste jaren” Ik ben benieuwd. Begint pas om kwart over negen, half twaalf klaar. Als we thuis komen is dan het vrijheidsgedreun afgelopen en dan kunnen we vast heerlijk slapen.

Dit bericht werd geplaatst in feest, muziek, natuur, sport, stadspark, trail en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Vrijheid vieren

 1. ria zegt:

  Het was overal heerlijk vandaag en iedereen deed waar hij zin in had dat hoort zeker bij vrijheid.

 2. Thérèse zegt:

  Een prachtfoto van P., dubbel nog wel, want dat natte water weerspiegelt ook zo mooi.
  En die film zal best goed zijn, want dezelfde regisseur als van Adam’s apples. Die Denen doen het geweldig in Filmland. Ook daar heerst vrijheid. Zeker is dat een heel groot goed, waarin een mens zich kan ontplooien, in wat voor richting dan ook, ook in trailrunning. (Ik ga het zo even opgooglen)

 3. sjoerd zegt:

  Andijviestampot, er moet wat beters op tafel komen anders zie je mij niet door de modder rennen…

 4. Irene zegt:

  Een uitstekend bestede bevrijdingsdag zou ik zeggen.

 5. Dat is nou het mooie van Bevrijdingsdag, dat we het allemaal op onze eigen manier mogen vieren. Tot een jaar of 15 geleden was het vaste prik om ’s middags naar het Bevrijdingsfestival in Groningen of Leeuwarden te gaan, tegenwoordig vier ik de vrijheid op vijf mei bij voorkeur in alle rust in de natuur. Het was vanmiddag ook weer heerlijk tussen de paardenbloemen en de pinksterbloemen in het zonnetje. Alleen jammer dat er wel veel vlinders rond fladderden, maar dat niet één even voor me wilde poseren.
  Hopelijk kijken jullie nu naar een spannende finale van de film. En daarna: een rustige nacht gewenst. 🙂

 6. Villasappho zegt:

  Oef na zo’n rondje rennen heb je ook wel nachtrust nodig

 7. aargh zegt:

  Het was inderdaad een behoorlijk rare film.

 8. Rob Alberts zegt:

  Respect voor de trailrunning.
  Niet op de vlucht maar op weg naar vrijheid!

  Zonnige groet,

 9. groninganus zegt:

  Hier bij de Zuiderweg voelde je zelfs de trillingen van de laatste acts.

 10. Jetskefotografie zegt:

  Ik heb wel respect voor jullie gespetter door het water. Jullie lijken wel zalmen die tegen de stroom in ploeteren. 😉
  Heerlijk dat je kunt gaan en staan waar je wilt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s