Op de vlucht

In de dagen na een aanslag, nadat het stof is neergedaald en de eerste paniek geluwd volgt er altijd een periode van stilte. Mensen laten zich even niet zien, restaurants zijn matig gevuld, uitgaanders gaan niet uit, jongeren vertrekken naar hun ouders in binnen- en buitenland, bedrijven halen zelfs mensen terug, en als je pech hebt zit je dan helemaal in je eentje in die rare stad. Er is zelfs niemand meer die op de poes kan passen zodat je er zelf ook even vandoor kan gaan.

E blijft dapper op haar post, maar saai is het wel. Of er niet iemand even naar Brussel wil komen, appte ze.

Van R kreeg ik vanmiddag ook bericht: ze was al langer van plan om met haar vriendin met pasen naar ons toe te komen maar ze komen nog iets eerder, vanavond al om precies te zijn. “Om te vluchten voor die idiote Passion.”
Ja, sorry, wij houden daar niet van, gezeul met verlichte plastic kruizen en kitscherig theater, en tv-beelden van mensen die als ze een microfoon voor hun neus krijgen met door emotie brekende stem vertellen waarvoor zij het doen, wat het voor hen betekent…  Tenenkrommend. We hebben onze aversie tegen dergelijk spektakel er blijkbaar bij de kinderen ook stevig ingehamerd want ze moeten er geen van allen iets van hebben. Passie mag, maar dan van Bach. Zelf blazen, of lekker op de radio.

Ze zijn onderweg. Hier even een plaatje van station Amersfoort, een uurtje geleden. In de trein is het heerlijk rustig. Met E zal het wel skypen worden.

12874577_1271139669569903_233063464_o

 

Dit bericht werd geplaatst in Brussel, drama, familie, leed, muziek, reizen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Op de vlucht

 1. L zegt:

  De Pesjun, god beware me…

 2. Hendrika zegt:

  Geen kip te zien, het lijkt wel middernacht.

 3. riakristelijn zegt:

  Zielig voor E. Maar ze redt zicht vast! Fijne Pasen ofzo, gewoon fijn weekend kan ook 😉

 4. Thérèse zegt:

  Wat knap geschreven en zo geestig ook nog. Alsof je al een aantal aanslagen hebt meegemaakt, als een aanslagdeskundige, zeg maar.
  En nee, wij moeten de passion ook niet. En onze kinderen ook niet. Zelfs onze kleinkinderen niet, denk ik. Maar dat moeten we nog even afwachten, hoewel Mare al aardig dwarsfluit… Arme E. kan je echt niet iemand naar haar toe sturen?

  • aargh zegt:

   Ik heb natuurlijk een prima verslaggever in Brussel, het is de tweede keer dat ze dat daar zo’n toestand meemaakt, dus ik verzin zelf niks hoor.
   Tja ik zou er zelf naar toe kunnen gaan, maar R had ik ook al drie maanden niet gezien. Die heeft wat medische narigheid en ingrepen gehad die reizen onmogelijk maakten. De aandacht moet een beetje verdeeld worden.

 5. Margo zegt:

  Ja die Pasjun …. mijn tenen staan op punt van breken, steeds weer die reclame er voor…Smakeloos. En inderdaad, die van emotie brekende stem, en daarna schieten ze vast in een lachstuip als de camera uit is.
  Waarom neemt E. de poes niet mee?

  • aargh zegt:

   Brussel – Groningen dat is zo’n zes uur reizen per ov, en weer terug natuurlijk, met een jammerende kat in een mandje…
   Ik vermoed dat Jopie er ook niet echt blij mee zou zijn.

 6. hanneke zegt:

  We zijn weer voor bijna een jaar van die pasjunreclame af. Dat kun je toch wel een lichtpuntje noemen. We kennen tot nu toe niemand die in dat ‘ gezeul met verlichte plastic kruizen’ en erbij geknutselde liedjes geïnteresseerd is. Wie zijn dan die mensen die zo’n plein bevolken?

 7. Onbegrijpelijk dat ze die Passion niet hebben aangepast n.a.v. die andere JC. dan was ik vast wel gaan kijken … O nee, wacht … dat heb ik net op NPO 2 al een paar uur gedaan … 😉

 8. sjoerd zegt:

  Je ziet wat er van al die godsdiensten komt, alleen maar narigheid… Ik ben blij dat ik daar niet aan mee doe.

  • groninganus zegt:

   “alleen maar narigheid”?
   Heel veel kunst is ondenkbaar zonder religieuze inspiratie. Denk alleen al aan Bach.

   Er bestaat een enorm gebrek aan relativering, zowel bij gelovigen als ongelovigen.

 9. aargh zegt:

  Ah, godsdienst, men beweert dat dat er iets mee te maken heeft. Je zou het inderdaad een nieuwe godsdienst kunnen noemen, overal en altijd maar showerige mega-evenementen met al die media eromheen 😛 Veel kwaad kan het niet volgens mij, maar geef mij dan maar een mooie katholieke mis met alle toeters en bellen.

 10. Rob Alberts zegt:

  Geen radio of tv aan deze kant. Dat scheelt veel reclame en andere vervelende programma’s.

  Vrolijke groet,

 11. Bertie zegt:

  Ja, het zal een vreemde sfeer zijn na een aanslag, misschien had men de mp in Brussel moeten opvoeren.
  En ik denk ook÷ Bach zou zich omdraaien in zijn graf als hij de vertoning kon zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s