Er is wat gebeurd in Brussel

We dachten dat er eigenlijk niks veranderde in Brussel.  Militairen  op straat en in stations en andere openbare plekken, aan dat beeld is iedereen gewend (‘en ze zijn best lief, tenminste tegen mij’ schreef E onlangs), pantservoertuigen in de stad, mwah, daar kijkt niemand meer van op, soms zijn het er meer, soms zijn het er minder. Regelmatig zijn er huiszoekingen, af en toe wordt er eens iemand opgepakt, het hoort erbij en je went eraan. Soms mag je je huis niet uit, zoals een vriendin van E die eigenlijk naar de opening moest van een tentoonstelling waar ze aan meegewerkt had, maar op dat moment werd er net ene Abdeslam opgepakt bij haar in de straat. Jammer, volgende keer beter.
En ja, ook het gat voor de deur bij E zat er nog maar steeds. Week in week uit, er heeft in het begin eens een dag een politieagent naast gestaan, er zijn ook wel eens mensen in de kelder onder het gebouw aan het werk geweest, vermoedelijk vanwege het rioolprobleem, maar het gat bleef.

Maar vandaag is er toch iets veranderd. Vanmorgen, meer dan een maand nadat de stoep spontaan een halve meter inzakte, zijn er mannen gekomen van de gemeente en die hebben het gat gerepareerd. Terwijl elders in Brussel bommen ontploften, sirenes gierden, hele stukken stad werden afgegrendeld en iedereen gemaand werd binnen te blijven heeft men dit klusje even netjes geklaard. Het is toch een stad vol verrassingen.

Ondertussen is het nu wel weer een heksenketel daar. E heeft zich voor alle bekenden veilig gemeld op de sociale media. We hebben regelmatig contact via Facebook, dat is handig want de telefoonlijnen zijn overbelast. Ze is niet naar haar werk gegaan, dat is in het centrum waar niemand in mag, gelukkig, want ze zou daar alleen zijn vandaag en daar  had ze helemaal geen zin in. Voor vanavond had ze een uitnodiging voor “de mega-opening” van de ING-collectie maar die is ook afgeblazen, jammer want daar hebben ze altijd fantastische hapjes. Bij het vlakbij haar woning liggende plein Louise schijnt het helemaal vol te staan met militairen, en eigenlijk moet ze zelf binnen blijven maar ze meldde net dat ze toch ontsnapt is. Er blijven waarschijnlijk wat mensen slapen die niet naar huis kunnen, die hebben schone lakens nodig dus ze is met  een lading beddengoed naar het huis van een vriend.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, drama, familie, nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Er is wat gebeurd in Brussel

 1. Rob Ypma zegt:

  Ik hoorde net het nieuws en dacht meteen aan je dochter; fijn te horen dat het goed met haar gaat!

 2. sjoerd zegt:

  De schrik gaat dan toch door je heen. Het komt ook steeds dichterbij.

 3. ria zegt:

  Ja, ik dacht er ook meteen aan, gelukkig maar, alles goed.

 4. Thérèse zegt:

  Hoe is je dochter er onder? Het is nogal een dappere meid, niet? Maar toch…? Fijn dat het gat dicht is, dat wel natuurlijk. Maar zo te horen. lijkt Brussel nu wel een stad in oorlogstijd of heb ik te veel verbeelding?

 5. Irene zegt:

  Leve facebook. Ik kon ook meteen wat Brusselse vrienden checken, stel dat je die allemaal moest opbellen, pfff.

  • aargh zegt:

   Ja het is heel handig, we konden ook meteen in de groepschat allemaal tegen elkaar even stoom afblazen, is iedereen gelijk op de hoogte en ben je als gezin toch weer even bij elkaar.

 6. Rob Alberts zegt:

  Sterkte!

  Meelevende groet,

 7. Om te beginnen is het fijn, dat eindelijk dat vermaledijde gat gedicht is. Daar had E tenslotte toch dagelijks nog net wat meer mee van doen dan met al die militairen, neem ik gemakshalve maar even aan … 😉
  Maar zonder gekheid: fijn dat E zich meteen veilig heeft gemeld. Hopelijk blijft het nu eens een tijdje echt rustig, maar ik vrees het ergste. In elk geval sterkte gewenst, want het zal je als moeder diep van binnen toch bezig blijven houden, denk ik.

  • groninganus zegt:

   Denk dat het nu lang rustig blijft. De grond werd hun te heet onder de voeten na de arrestatie van die aanslagplanner/lafbek.

   • aargh zegt:

    Ik durf daar niet op te vertrouwen, nu zijn er misschien weer anderen die het te heet wordt nav verse sporen, ik hoop maar dat dat groepje fanatiekelingen in Brussel zo langzaam aan een beetje op begint te raken.

 8. fialas zegt:

  Brussels een paradox. Heel België trouwens, het land van Magritte,dat wisten we toch………..

 9. groninganus zegt:

  Gelukkig was ze niet op dat station of op dat vliegveld.
  Fijn dat ze wat voor de gestranden kan betekenen.

 10. Hendrika zegt:

  Met E in Brussel voelt terrorisme wel heel dichtbij.

 11. Jetskefotografie zegt:

  Ik dacht ook gelijk aan je dochter en aan jullie als haar ouders. Akelig spannend hoor als het via die weg zo dichtbij komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s