Gast in crisistijd

Onze jongste dochter is, na een redelijk hectische periode, dinsdag op vakantie gegaan, daar was ze echt aan toe. Er stond een afspraak die al lang geleden gemaakt was, met een studievriendin zou ze gaan logeren bij een andere studievriendin. Ze hebben dat al eerder gedaan en zijn toen schandalig verwend door de heel gastvrije familie van dat meisje.
Een Griekse.
De afgelopen tijd heb ik regelmatig aan die mensen gedacht, hoe ze elke dag naar de pinautomaat moesten om hun 60 euro te pinnen. Hoe de vader – die spaargeld voor zijn pensioen zag verdampen en in het verleden vaak al patiënten gratis behandelde als ze onmogelijk konden betalen (hij is tandarts)- in vredesnaam zijn materialen moet bestellen en betalen. Hoe de moeder misschien wel zat te beknibbelen op noodzakelijke uitgaven om een goede gastvrouw te kunnen zijn. Ik wilde E graag wat extra geld meegeven maar hoe kun je op een elegante manier een bijdrage leveren als gast?

Gelukkig zijn die meiden zelf vindingrijk. De verjaardag van E valt in die week,  ze zal de hele familie dan trakteren op een etentje, (“Nederlandse traditie”, absoluut niet onderuit te komen). Heeft de plaatselijke horeca ook weer wat extra klanten. Verder heeft de Griekse vriendin toch ook maar een paar dagen iets geboekt op een eilandje in de buurt, voor een paar tientjes per persoon. Niet alleen leuk maar het ontlast de moeder weer even van de zorg voor de gasten.

Inmiddels heb ik al een aantal foto’s gekregen. De meiden in een restaurantje nabij Syntagma (nee alles was rustig), E bij de kapper, E bij de pedicure… het verjaardagsgeld wordt goed besteed.IMG-20150716-WA0001

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in de jeugd van tegenwoordig, geld, mensen, reizen, vakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Gast in crisistijd

 1. sjoerd zegt:

  Ach ja, die arme grieken kunnen er ook niets aan doen…

 2. Wildcard zegt:

  Héél knap van je dochters 🙂

 3. Mooi gebaar van E!
  Het is een volstrekt idiote situatie daar, de gemiddelde Griek is er mooi klaar mee. 😦

  • aargh zegt:

   Het is natuurlijk vooral gewoon een heerlijke vakantie voor E, en nog altijd op een koopje. Ik hoop dat “Europa” zijn verstand terugvindt en zich uiteindelijk toch wat milder zal gaan opstellen.

 4. Margo zegt:

  Ja, die arme Grieken, hoe dan ook, wij gaan er volgend jaar weer gewoon heen, denk ik.

 5. riakristelijn zegt:

  Goed van E! Ik ga niet op vakantie, maar als ik ging… 😉

 6. Jetskefotografie zegt:

  Als je zoals E dat nu zelf ervaart wat de Griek nu overkomt dan is dat heel anders dan het nieuws wat wij over Griekenland horen. Fijn dat E zo haar bijdrage kan leveren.
  Puntjes bijknippen?

 7. Thérèse zegt:

  Ik heb ook al gedacht -alleen nog maar gedacht dus- als we nu eens met een heleboel mensen daarheen op vakantie gaan, om zo wat steun te bieden en solidariteit.
  Ik ben op Kreta 2 keer geweest en éen keer op Rhodos en nog eens op Corfu. Ik heb er alleen heel goede ervaringen mee. En het is er prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s