Storm

Eigenlijk had ik vandaag boerenkaas zullen kopen maar het stormde te hard, ik durfde eenvoudig niet naar de markt te fietsen want het spookte hier. Vogelhuisjes door de lucht, plantenpotten in de sloot, afgerukte takken tegen het raam, ik overdrijf niet mensen. Vooral de windstoten waren eng.
Later op de dag moest ik er toch nog door op de fiets, ik had om vier uur een afspraak bij de tuin met een timmerman die de verrotte raamkozijnen van het tuinhuisje gaat vervangen. De tocht daarheen ging inderdaad over een weg die bezaaid lag met afgewaaide takken.

De timmerman kwam maar een half uur te laat hoewel hij het razend druk had met stormschade, en dat kwam eigenlijk wel goed uit want in de tussentijd kon ik mooi wat eerste hulp verrichten aan mijn schuurdakje. Nu mijn hele terras opgebroken is (dat was ernstig verzakt en wordt momenteel ook aangepakt) liggen overal stapels tegels, heel handig  als gewicht om het beschadigde dak op zijn plaats te houden. Het dak van het schuurtje van de buurjongen klapte ook met veel geraas op en neer, ook daar maar wat tegels op gelegd.
Dat bij een van de andere buren een boom op het huisje lag zag ik pas toen ik terugfietste, er was al een deskundige bij, met motorzaag. Manman wat een energie in de atmosfeer!

Nu moet de boerenkaas morgen nog maar even gehaald worden, op de valreep. Heimweevoedsel voor de dochter in Freiburg. Drop, hagelslag en liters speciaalbier had ik al. Men verwacht ook daar een koude pasen maar smakelijk bier en Hollandse  gemütlichkeit zullen ons verwarmen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, groningen, leed, lekker, natuur, reizen, volkstuin. Bookmark de permalink .

14 reacties op Storm

 1. Rob Alberts zegt:

  Tot nu toe valt mijn stormschade mee.
  Al moet de vorige stormschade nog steeds gerepareerd worden.

  Ondertussen ben ik het lawaai wel goed zat aan het worden.

  Lekker boerenkaas, een goede tip voor mijn boodschappenlijstje.

  Vriendelijke groet,

  • aargh zegt:

   Grappig dat je dat noemt, ik was het lawaai in huis ook zat, het gierde door de ventilatiekanalen, daarom was het toch plezierig om even naar buiten te gaan.

 2. Thérèse zegt:

  Maar… door die storm krijgen we wél een nieuw logje van jou. Ik weet dat je niet overdrijft want ik ken iemand op FB die ook in Groningen woont en het is erg daar, schreef hij. Nu zijn we weer helemaal bij, de boerenkaas komt morgen en jij of jullie gaan naar Freiburg. Leuk! Veel plezier daar, ondanks de kou.

 3. riakristelijn zegt:

  Zo is het maar net, mooi weer of niet, we moeten er toch zelf wat van maken.
  Hier gelukkig geen schade te melden, ik heb ook niets zien rondvliegen 🙂

 4. sjoerd zegt:

  Hier moet ook eerst nog wat stormschade gerepareerd worden… Speciaalbier… daar hebben ze in germaanie toch genoeg van.

  • aargh zegt:

   Daar vergis je je toch in hoor. Honderd soorten pils hebben ze, maar verder… wat van dat Duitse altbier, en hefeweizen, dan heb je het wel gehad. Leffe, Hoegaarden, Duvel, bokbier, Palm, of iets wat er ook maar in de verte op lijkt, allemaal niet te krijgen. Misschien in de grensstreek maar zeker niet in het zuiden.

 5. Hendrika zegt:

  Het ging in het noorden van het land – ja ook in Drenthe – flink te keer! Er is niets lekkerder dan brood met (boeren)kaas :-). Veel plezier!

 6. Jetskefotografie zegt:

  Ik had geloof ik die afspraak maar wat opgeschort. Die verrotte kozijnen blijven er wel. Zo te lezen gaan jullie eerst gezellig Pasen vieren bij dochter. Tsja die boerenkaas dat is toch wel heel belangrijk. Als dit zo doorgaat met het weer dan ga ik voor een warme pleegzuster bloedwijn in plaats van een koud pilsje.

 7. groninganus zegt:

  Ik vraag me nu opeens af of Aargh ook van die lekkere Nederlandse aardappeltjes meenam, Bij de Albert Heyn waren de Barbecue Minikrieltjes in de aanbieding, zag ik. 🙂

 8. Als je van alles voldoende hebt meegenomen en als dochterlief af en toe voor een voedzame maaltijd zorgt, dan moet het een heerlijk weekend worden, lijkt me zo. Geniet ervan!

 9. Emigrant zegt:

  Ja, dat gebrek aan boerenkaas is een probleem in Duitsland. Veel plezier daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s