Als de kater van huis is

P is gisteren naar Brussel gegaan, vanavond laat komt hij weer thuis. Maar ik was dus even een dagje alleen en dat betekent:   veel te laat naar bed, veel te veel zappen achter internet, de katten ontregeld en… de auto tot mijn beschikking. Een mooie gelegenheid om eens lekker uitgebreid te gaan shoppen, gewicht speelt geen rol. Dat werd dus de bouwmarkt.

IMG_5785

Dit was pas honderd kilo zand, ik ben vanmiddag nog een keer gegaan voor eenzelfde lading, en toen heb ik ook maar een stapel afgeprijsde blauwe hardsteen meegenomen, voor je weet maar nooit.
Langs de rechterkant van de tuin, waar de buren de boel nogal (een meter!) hebben opgehoogd heb ik de grond in maart al gedraineerd maar ik merkte dat het links ook nodig is, er stond tot mijn spijt een dode meidoorn met verrotte wortels in de grond. Meidoorns zijn over het algemeen niet kapot te krijgen dus hier was echt een ingreep nodig, ik wil mijn onlangs geplante leuke heesters niet allemaal laten verzuipen.
Dat wordt dus weer graven. Rustig aan, met veel professionele leunpauzes tussendoor en ik verdeel de klus over een paar dagen.
De jasmijn, de forsythia, de ribes en de kornoelje zullen mij dankbaar zijn.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in tuin en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Als de kater van huis is

 1. Rob zegt:

  Zo heb ik ooit geperforeerde tuinslangen ingegraven om te irrigeren.
  Zonnige zomergroet,

 2. riakristelijn zegt:

  Oh wat fijn om te horen dat ik toch niet de enige ben die ontregelt raakt als de kater van huis is 😉

 3. hanskwaster zegt:

  Was er aan die kant ook al opgehoogd? Nou, leuke burenis anders, lijkt mij zo, maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben.
  Ik schrok even, want ik dacht dat Hans of Jopie er vandoor was gegaan. Ik wist niet dat jij P. ook als een kater beschouwde…:-)

 4. sjoerd zegt:

  Hier is het al snel te droog in de tuin en moet ik wateren….

 5. Laurent zegt:

  Precies, een mens heeft nooit teveel blauwe hardsteen.

 6. Tjonge, en dat terwijl het al wekenlang nauwelijks geregend heeft …

  • aargh zegt:

   Twee weken geleden stond het water nog een halve spade diep, op dit moment valt het inderdaad mee maar zodra er even een paar regenbuitjes vallen dan wordt het weer moeras. Dat komt omdat de rieten daken geen goot hebben, tussen twee huizen in komt er dus van twee daken een hele plens water in de tuin terecht. En daar kunnen die struiken niet tegen.

 7. Irene zegt:

  Ha, ik had eerst alleen de foto op Fb gezien en dacht dat je lekker een paar zakken bruine rijst en wat paling had gescoord.

 8. Margo zegt:

  Ja, hier de zoveelste die er een worst in zag, ook zonder knorrende maag! Hopelijk zet het zoden aan de dijk!

 9. Ik vroeg me al af, maar ik denk dat ik het nu zie dat het drainagebuizen zijn. Heel goed dat je jezelf ook verwend hebt met blauw hardsteen.
  Was P er niet zo voor dat je deze klus doet terwijl hij weg is? 😉

  • aargh zegt:

   Nee het is puur praktisch, hij gaat meestal op reis met de trein en dan heb ik eens een keer de auto. Maar de tuin is geheel en al van mij, hij heeft er niets te vertellen en hoeft er ook niets te doen 🙂

 10. R van InR zegt:

  Heb je de worsten al in de grond zitten?
  (En waar heeft P dan wel wat te vertellen?)

  • aargh zegt:

   Nog niet, we zijn hard aan het werk bij de volkstuin. P ook ja, niet met tuinwerk maar met bouwklussen, we hadden nogal wat stormschade. Bouwen is het terrein van P, ik houd alleen af en toe iets vast. Een van de dochters heeft het huisje alweer gereserveerd met pasen, dus dat moet eerst klaar. Volgende week de worst, hopelijk valt er tot die tijd geen regen want je kunt er nu niet eens graven zo nat is het. (de schep doet sjljurrp).

 11. Margo zegt:

  Bij ons doet de schep pieuw zo droog is het. De klompen klei zijn knoerthard. Let it rain!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s