Verkeerd bezorgd

Zojuist bezorgde de wind mij een brief. Ik zag hem aankomen, dansend hoog in de lucht, met een grote boog voor de bomen langs, over de sloot en de ecozone  tot hij boven ons terras hing en daar dwarrelde hij ineens rustigjes naar beneden en legde zich onder de fietskar voor het raam.
Als je wel eens verhalen van Toon Tellegen leest dan denk je in zo’n geval meteen: Haaaa! Een brief van Egel of een uitnodiging van Mier, snel kijken wat erin staat.
Ik moest er inderdaad snel bij zijn want Harry de overbuurkat had hem ook zien aankomen en hij was door de storm in een vrolijke bui wat in de meeste gevallen niet veel goeds voorspelt.

Het was inderdaad een echt briefje en niet zomaar een slingerend stuk papier  zoals ik toch even gevreesd had. Maar ik denk eigenlijk dat het niet voor ons bestemd is. Er staat namelijk wel een adres op maar dat is niet het onze. Verder snap ik er niet zoveel van, er staat een tijd op en een telefoonnummer, en nog wat afkortingen en getallen.
Windpost
Wat nu? Ik zou het telefoonnummer kunnen bellen om te zeggen dat de brief verkeerd is bezorgd, maar dat is wel een beetje, tja…, wie weet met wie ik te maken krijg. Een beter idee leek me om de brief te retourneren en de wind nog een kans te geven om hem goed te bezorgen. Maar net toen ik dat wilde doen zag ik de achterbuurvrouw in de tuin staan, die moet natuurlijk niet denken dat ik zomaar papiertjes naar buiten gooi. Niet iedereen is tenslotte een Toon Tellegenlezer.  Zelf de brief op het goede adres afleveren kan ook maar dan weten ze daar dus dat ik het weet, ook al snap ik er niks van. Misschien denken ze wel dat ik toch dat nummer gebeld heb.

Daar zit ik nou mooi mee. Was Eekhoorn maar hier, die wist wel raad.

Dit bericht werd geplaatst in avontuur, ecologische zone, katten, lezen, natuur en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

15 reacties op Verkeerd bezorgd

 1. Sjoerd zegt:

  Het zal wel altijd een raadsel blijven…

 2. Thérèse zegt:

  Misschien leest Toon Tellegen ook wel je blog, Aargh. En dan kan hij Eekhoorn namens jou om raad vragen.
  (Ik ga onmiddellijk ook op zoek naar Tellegen, zijn boeken dan. Goeie tip!)

 3. fialas zegt:

  Ik wil best bellen en dan zeg ik dat het met de Noordenwind helemaal naar Maastricht is gewaaid., geef de ontbrekende cijfers nog even….

 4. Ojee, hij wilde bellen en toen waaide het briefje uit zijn of haar handen en nu zit hij of zij radeloos ergens in een hoekje, ik zou toch even bellen hoor 😉

 5. riakristelijn zegt:

  riaria?

 6. groninganus zegt:

  Gewoon outsourcen, deze taak. Aan mij bijvoorbeeld. Ik hou erg van onbegrijpelijke dingen.

 7. yak zegt:

  In een envelopje doen, adresseren, frankeren en op de bus. En de ontvanger maar piekeren wie er zo idioot is dat te doen. Heerlijk!

 8. Ik zou het maar inleveren bij de politie, misschien dat daardoor een misdaad opgelost wordt. Of kijk ik te vaak naar KRO detectives? 😉

 9. lien zegt:

  Ik krijg er wel romantische gedachten bij maar is het niet gewoon van een servicemonteur?

 10. margoknegjes zegt:

  Ik zie dat je wordt overspoeld met allerlei problemen die je zomaar enkele nanoseconden plezierig bezighouden! 🙂 ik ken mensen (nouja ik ken ze niet, maar heb ervan gehoord) die zulke briefjes verzamelen en inplakken. Alternatief zou zijn erover bloggen. Ah! Dat heb je al gedaan! 🙂

 11. Laurent zegt:

  Haha, inderdaad, net zo’n Toon Tellegenbrief…

 12. Thérèse zegt:

  Ik heb nu een boekje van Toon Tellegen gelezen. Na aan het hart. Prachtig, grappig en zóóó lief.

  • aargh zegt:

   En heel wijs. Ik heb het dikke boek met alle verhalen, het ligt als een bijbel op mijn nachtkastje. Van een verhaaltje uit dat boek word je altijd goedgehumeurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s