parkeerplaatsvondsten

Ooit had onze M balletles en dus ook balletschoenen en uiteraard was ze regelmatig een balletschoen kwijt. Meestal was die dan weer snel gevonden maar eenmaal gebeurde het dat de schoen niet meer tevoorschijn kwam ook al werd haar hele kamer ondersteboven gekeerd  evenals al haar tassen. Enige weken later brachten wij haar weer eens naar het station en daar raapte zij bij het uitstappen iets op dat naast de auto in de goot lag. Een natte vieze platgereden balletschoen. De hare, weken eerder uit haar tas gevallen bij het in- of uitstappen. Dat was natuurlijk wel een groot toeval, men vindt niet vaak balletschoenen op parkeerplaatsen maar zeker niet de eigen schoenen.
Maar het kan gekker, hoe vaak zou het voorkomen dat koningen begraven worden onder een toekomstige parkeerplaats? Het is vast een kans van een op een miljoen of zo, en zoveel koningen hebben we op aarde helemaal nog niet gehad dus het is onverklaarbaar als zoiets gebeurt.  Je maakt mij niet wijs dat dit toeval is, er moet minstens een groter plan, een soort intelligent (of zo u wilt kwaadaardig) design achter zitten  wil zoiets gebeuren. Dat hij dan ook weer gevonden en herkend wordt is natuurlijk helemaal onwaarschijnlijk. Maar het geeft wel te denken. Als er door wat voor grote ontwerper dan ook een koning is verstopt onder het asfalt van Leicester, waarom dan niet een paus onder P3 bij Schiphol? Of een Vikingenprinses of een aarstvader onder P4 bij de jaarbeurs in Utrecht? Of een Incapriester onder de parkeerplaats naast de suikerfabriek in Hoogkerk? Het oppervlak dat wereldwijd door parkeerplaatsen wordt bedekt groeit met het jaar en daarmee neemt ook de kans toe dat er iets opmerkelijks onder ligt, allemaal natuurlijk lang geleden uitgedacht volgens een strak plan. We moeten na de vondst van Richard III gaan geloven dat alles mogelijk is. Ik zou zeggen: graven maar.

vogels

Gelukkig hoef ik zelf niet te diep graven want voor mij ligt het goud gewoon voor het oprapen op de parkeerplaats bij VV de Vogels in het park: een grote berg prachtige geurende snippers. Ik haal elke dag een paar karretjes op met de fiets, weer of geen weer want het is roofgoed en op is op. En als deskundige herken ik inmiddels een duidelijk patroon in het verschijnen van die bergen, volgende winter pas verwacht ik een nieuwe lading.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in avontuur, groningen, natuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op parkeerplaatsvondsten

 1. riakristelijn zegt:

  Ik graaf niks, stel je voor dat ik iets vind 😉
  Op snippers moet ieder jaar een vers laagje eigenlijk, soms zijn ze ook hier niet maar vaak komen ze van eigen snoei hout. Nog gezond ook een beetje heen en weer fietsen.

 2. Laurent zegt:

  Het was wel de laatste Engelse koning die tenminste nog het fatsoen had zelf ook naar het slagveld te trekken en daar te sneuvelen. Er was een stuk van zijn schedel afgehakt met een hellebaard. Dat was ook beter destijds, dat je tenminste bereid moest zijn om een ander met eigen spierkracht te doden als je ten oorlog trok, ipv met een joystick een drone op iemand in Afghanistan af te sturen vanuit je makkelijke stoel in Amerika.

  Van de andere kant leek ook destijds daarvoor niemand terug te schrikken en ging men graag naar executies en martelingen op het marktplein kijken.

  Tot zover deze opwekkende overweging.

 3. Sjoerd zegt:

  Men vermoedt ook dat er grote vondsten gedaan worden onder de parkeerplaatsen van Detroit, destijds autostad nummer 1.

 4. Hier zijn net een paar grote parkeerplaatsen in het centrum afgegraven voor de aanleg van een parkeergarage en meer fraais. Voor zo ver ik weet is er niets van belang gevonden, maar er is nog hoop, want voor de heropening van de Drachtstervaart moeten de komende jaren ook nog heel wat parkeerplaatsen worden afgegraven. 🙂

  • aargh zegt:

   In die vaart moet haast wel wat gevonden worden, als men tenminste tot de oorspronkelijke diepte uitgraaft, mensen gooien nu eenmaal graag spullen in grachten. En zo niet dan stond het gewoon niet in het plan.

 5. fialas zegt:

  Heeft het Amstelhotel eigenlijk een parkeerplaats? Zoja, meteen beginnen, ik weet zeker dat Gijsbrecht daar ligt.

 6. Thérèse zegt:

  Goh, opeens worden parkeerplaatsen van iets ‘stoms’ bijna iets geweldig romantiekerigs. Ja, wie weet? Misschien kunnen we zo af en toe eens gaan bulldozeren?

 7. Ik zou zeggen laat die doden gewoon onder de parkeerplaatsen rusten.
  Wat een handig fietskarretje. Kijk vooral die extra emmer met inhoud er bovenop, die doet het hem net. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s