Aan de kant

De Berlingo staat een beetje beteuterd op het parkeerplaatsje naast de speeltuin. Vanmiddag heeft hij nog vier grote zakken potgrond en wat planten versleept, en daarna ook nog maar een paar zakken zand, voor je weet maar nooit, het zal mij niet gebeuren dat ik op een onverwacht moment om een zak zand verlegen zit. En nu staat hij daar terwijl op de oprit dat übermoderne hybride rode loeder staat te glimmen.

Op zijn plekje, naast de groenbak en de papierbak.
– En moet ik nu naar Lies?
– Ja, jij gaat naar Lies. Die is heel blij met je, en weet je? Lies gaat binnenkort verhuizen! Dan wordt er weer gesjouwd, en daarna moet er natuurlijk ook van alles bij de bouwmarkt gehaald worden, en bij het tuincentrum. Zakken grond en potten met grote struiken en zo.
De Berlingo begon zowaar weer een beetje te kwispelen.
Ach gut, mijn hart breekt.

Dit bericht werd geplaatst in drama, sentimenteel. Bookmark de permalink .

18 reacties op Aan de kant

 1. ria zegt:

  Ja, het is ook raar maar aan auto,s hecht je ook en elk afscheid doet pijn, mooi nummerbord 🙂

 2. Sjoerd zegt:

  Aan dat nummer zou ik ook kunnen wennen…

 3. Thérèse zegt:

  Ach jeetje Aargh, hoe kun je dat nu zo aanpakken? Je had het toch wel wat tactischer kunnen doen? Zo opeens die trouwe Berlingo ergens wegzetten! Hè, wat verschrikkelijk sneu nou! Ik hoop nu maar dat Lies het een beetje goedmaakt.

  • aargh zegt:

   Ja wat moet ik anders? Ik kan toch die dure nieuwe auto niet ergens aan de rand van de wijk neerzetten? Er passen er geen twee naast het huis. Ik zal eens zien of ik morgen nog even iets leuks kan doen, grof vuil wegbrengen of zo..

 4. Irene zegt:

  Een (ex-)collega durfde als ze in haar ‘oude’ auto zat niet over de nieuwe te praten. Hij zou zich anders gekwetst kunnen voelen. Zit wat in.

 5. catthysplace zegt:

  Pas maar op voor je er erg in hebt moet het nieuwe snoepje van een auto ineens ook weer zwaar werk verzetten van zakken zand en potgrond.

 6. fialas zegt:

  Lies zal vast heel lief zijn voor Berlingo en hem geen 130 laten rijden!

 7. groninganus zegt:

  Van het Elftal van de Xantippe Voetbal Vereniginging kregen er drie een rode kaart zodat er maar 8 overbleven. Nou ja, ik geef dit graag voor een betere duiding.

  • aargh zegt:

   Ik zie er eigenlijk een onbegrijpelijk romeins cijfer in, met een acht achteraan. Maar ik heb er nu maar eXtra Veilig Verkeer bij bedacht, dat past beter bij ons dan rode kaarten.

 8. lien zegt:

  Lies en Berlingo, Berlingo en Lies klinken wel goed samen. Laat nog maar iets ouds (geurend naar jullie) op de achterbank liggen, dan komt het wel goed.

 9. De kleur van jullie nieuwe aanschaf staat me wel aan.

 10. hanscke zegt:

  Soms heb ik een haat-liefde verhouding met de auto. Dat is ook met de Max die ik nu heb het geval. Het is net niet helemaal min auto

 11. Margo zegt:

  Ach gut, ja een auto is een trouw metgezel, het is net een hond. Hoewel, geef mij maar een hond, een boxer dan, als ik toch al een voorkeur op mag geven!

 12. Ruud zegt:

  Die rooie ziet er wel uitnodigend uit om te hard mee te rijden, kijk maar uit. De Berlingo zal trouwens bij Lies welkom zijn, want haar oude Toyota is afgelopen week afgekeurd. De garage waar hij voor wat kleine dingetjes was gebracht had hem (ongevraagd) aangemeld voor een APK-keuring terwijl dat nog helemaal niet nodig was. Stelletje schurken, ze dachten er nog even flink aan te kunnen verdienen.

 13. Jetskefotografie zegt:

  Zo’n pakautootje als de Berlingo lijkt me ideaal.
  Signaalrood of PVDA rood?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s