tandtechnisch logje

Het is mij vanmorgen gelukt om twee afspraken met de tandarts te maken op één en dezelfde dag, vandaag dus. De kies die de kaakchirurg niet wilde behandelen begon toch een beetje te zeuren en ik had zo’n idee dat hij er, zeker met de vakantie in het vooruitzicht, maar beter uit kon. Maar daarvoor moest er wel eerst een plan de campagne gemaakt worden want na de extractie zou ik met een lelijk gat komen te zitten.
Vanmorgen had mijn vrolijke brabander nog een gaatje in de agenda voor overleg, en vanmiddag was er iemand ziek dus toen kon het plan meteen uitgevoerd worden.
Krakkrak kies eruit, mooi helemaal in één keer. Hij heeft hem aandachtig bestudeerd en hij gaf de kaakchirurch sportief gelijk. Daarna heeft hij de oude amalchaamvulling in het kiesje ernaast verwijderd en vervangen door iets slims met glasvezelwapening waaraan een nieuw opgebouwde kroon voor het gat van de getrokken kies kon worden bevestigd. Het ziet er onvoorstelbaar mooi uit en het is niet eens erg duur. Het is ook niet voor eeuwig en ik moet er voorzichtig mee zijn (geen rauwe worteltjes afbijten op die plek) maar met een beetje geluk kan ik er een jaar of twee mee verder. Tegen die tijd is de ontstoken plek ook weer helemaal genezen en kan er eventueel een implantaat in worden gezet.
Maar voorlopig is het klaar, ik hoef alleen nog even stil te gaan liggen lijden op de bank, met een flesje water en een poes. En ook maar een paracetamolletje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eng, leed, tevreden, urmen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op tandtechnisch logje

 1. Thérèse zegt:

  Dag lieverd. Blijf maar stil liggen lijden. Je hebt je dapper gehouden. Heel fijn dat het vóór de vakantie is gebeurd.

 2. ria zegt:

  Fijn hoor. ’t Kan maar weer gebeurd zijn en wat gaten vullen betreft zijn ze erg knap tegenwoordig. Hopelijk blijft het een tijdje zitten.

 3. Margo zegt:

  En een poes. Vooral dat ja.
  Sterkte!

 4. lien zegt:

  Nou, wat een opluchting! Een esthetisch verantwoorde opluchting.

 5. Hopelijk is het ergste leed intussen geleden.

 6. Irene zegt:

  Met poes komt alles goed. Sterkte ermee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s