Ander deurnieuws

Bijna vergeten maar er was nog iets met een deur. Om er maar mee in huis te vallen: de brandweer heeft de voordeur van R ingeslagen. Dat was vanwege brand bij de buren. Niets ernstigs verder hoor, het was uit voorzorg maar R was verbolgen over het feit dat nu juist hun deur door midden was gehakt, terwijl de brand grensde aan de benedenburen dus ze hadden de deur van de benedenburen moeten hebben.
Ze zat op school in Leeuwarden toen een andere studente uit het huis haar belde. Die had al contact opgenomen met de huisbaas en die had weer eens heel voorspelbaar gereageerd. Als daar een dakgoot lekt dan wacht hij tot de muren in staat van ontbinding verkeren, als er een raam op straat waait geeft hij de bewoners de schuld, als de brandweer de deur inslaat zegt hij sorry, ik heb even geen tijd.
Uiteindelijk heeft de politie een mannetje gestuurd dat de deur heeft opgelapt. “Weet je wat ‘ie heeft gedaan? Hij heeft de deur geplakt!!! Gewoon de twee helften weer tegen elkaar, deur weer in de scharnieren gehangen en nieuw slot erin gedaan.”
Het klonk niet erg degelijk en ik snapte haar bezorgdheid dus ik legde maar vast wat oude vlonderplanken klaar en vroeg P bij thuiskomst of hij wilde gaan kijken of die deur niet wat verstevigd kon worden. Maar bij nadere inspectie bleek dat het mannetje zelf ook al planken aan de achterkant had bevestigd.
De entree ziet er doorleefd uit nu, de boel was al eens opengebroken en sindsdien zat er een stuk hoekstaal aan de sponning. En nu een litteken dwars over de hele deur. R maakt zich niet meer druk om het uitgemolken huis, binnenkort hospiteert ze i.v.m. stage elders in Nederland.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in avontuur, eng, leed. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ander deurnieuws

 1. Volgens mij is het met (bijna) al die huisbazen hetzelfde verhaal. 😦
  Afijn, ècht brand is erger.

 2. ria zegt:

  Was dat nou echt nodig..een nieuw slot? 😉

 3. Sjoerd zegt:

  Zachtjes gaan die gasten niet met andermans eigendommen om…. Maar goed, een probleem voor de huisbaas nu.

 4. Thérèse zegt:

  Nou ja, zeg… Ik voel met R. mee. Gered worden is leuk, maar je dierbare (weliswaarde gehuurde maar toch…) deur zomaar onbehouwen en nog per vergsissing inslaan, is toech wel een beetje … lomp, zeg maar.

 5. groninganus zegt:

  Nou ja, die huisbaas kan toch nog wel voorgedragen worden voor de verkiezing van slechtste huisbaas vabn het jaar?

 6. Jetskefotografie zegt:

  Zijn alle huisbazen zo of is dit een extreem geval?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s