Kikker in je bil

Kennislink bericht: Wetenschappers in Geneve komen na  vergadering tot een opmerkelijke slotsom: we ontkomen niet aan een negatieve schrikkeldag.
Die zal moeten vallen op aanstaande zondag, uiteraard.

Nico de Haan van OrnithoNieuws bericht in zijn laatste nieuwsbrief dat  Belgische milieuactivisten het recht in eigen hand hebben genomen, de sluizen zijn open gezet en de Hedwigepolder staat al onder water. Doordat de enige bewoner, een akkerbouwer,  op vakantie was is het tot nu toe onopgemerkt gebleven. Voor de liefhebbers zijn er excursies georganiseerd, je kon je opgeven via een link in de nieuwsbrief. Aanstaande zondag rijden de bussen vanaf diverse opstappunten in het land.

En dan is er ineens een geweldig bericht over een initiatief om plastic uit zee te vissen en te gebruiken voor de productie van een soort ‘legoblokken’ waarmee een drijvend eiland kan worden gemaakt. Waarop recreatie mogelijk is en waar ook zonne-energie kan worden opgewekt die dan weer gebruikt kan worden voor de productie van nieuwe blokken uit afval. Vara’s Vroege Vogels berichtte erover en even geloofde ik erin, het is mooi uitgewerkt. Er worden aandelen uitgegeven, waarom zou ik niet eens in aandelen gaan voor het goede doel?
Nee, deze zomer al? Zo snel gaan die dingen niet, en die man in het filmpje   loopt met een keukenzeefje  en een lullig nootmuskaatraspje in z’n handen. Het moet een grap zijn.
Ik vind het helemaal geen grap, ik vind dat mensen heel hard aan het werk moeten om iets aan die plastic soep te doen en als het moet wil ik daar best een aandeeltje van kopen, ook als dat helemaal nooit wat zal opbrengen.

Maar ondertussen geloof ik de hele maand niets meer wat de media ons voorschotelen. Koeweit speelt  bij medaille-uitreiking het Kazachstaanse volkslied van Borat? Hpfff! Illegalenquotum vervangt bonnenquotum politie? Goeie!  Hypotheekrenteaftrek Toch taboe? O nee, Stef Blok citeert gewoon het VVD- programma. Hahaha, lekker allemaal weer op het verkeerde been, of… toch niet?  Kamer veroordeelt PVV-meldpunt? Echt? Schiphol start proef met zelf scannen paspoort? Maak dat je grootje wijs. Groningse HIV-zaak moet over? Japan heeft nog maar één actieve kerncentrale? Zal wel. Alarm Amnestie over verdubbeling executies? Morbide linkse humor? Prins Friso houdt baan als bestuurder bij Telenet?  Woehahahahahahahahaaaaaah!!!
Maar nu begin ik me ineens af te vragen, dat hele onwaarschijnlijke minderheidsgedoogkabinet dat onder leiding van onze nationale lachebek zo geheimzinnig plannetjes voor de toekomst van ons land maakt in het Catshuis waar we tot eind april niks over mogen horen, wat denken jullie, wanneer is nou precies de grap begonnen?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Kikker in je bil

 1. Sjoerd zegt:

  het is nog geen 1 april, dus wie weet wat ons nog allemaal te wachten staat

 2. Een mens zou er kompleet van in de war raken, want de grens van realiteit en grap is af en toe op zijn minst vaag te noemen.

 3. Zeekraai zegt:

  wat was ik hier lang niet geweest…
  even bijgelezen 😉

 4. Laurent zegt:

  Tien jaar geleden met Pim Fortuyn. Toen werd het politiek correct om volkomen achterlijke dan wel sociopathische meningen te respecteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s