Voorjaarskriebels

Jongens wat is buiten het goed en lekker.  Van dat heldere vriendelijke voorjaarsweer krijg je helemaal de kriebels in je kont. Eigenlijk zijn die kriebels bedoeld om  ons dieren aan te zetten tot het produceren van nageslacht, maar dat hebben wij erop zitten,  genoeg is genoeg. Dus moet ik er iets anders mee, liefst buiten.

Het begon met het afzagen van de bomen langs de gasleiding die onder de groene rand van wijk loopt. (Pompoensoep toe.) Toen ik eenmaal de zaag gevoeld had heb ik meteen maar de laatste conifeer in de volkstuin weggehaald.

Op donderdag, die prachtige zonnige dag, hebben we  met een rugzak vol appels, gekookte eieren, bier, brood met kaas en ander lekkers een flink eind gelopen door de kwelders en langs het strand van oostelijk  Schiermonnikoog, en daar hebben we langs de duinen  nog een ontmoeting gehad met een van de beruchte verwilderde katten. Kijk, we hebben hem kunnen vangen:

In het weekend werd er gewerkt aan  de oevers van het Leekstermeer , want ik heb jullie verleden week een beetje zand in de ogen gestrooid: het is daar wel degelijk erg mooi maar er lag ook een hele hoop zwerfvuil. Zoveel dat we er twee fluisterboten mee konden vullen.

 Mijn oogst bestond onder andere uit zo’n groene plastic brievenbus , een halve surfplank, een zandbak (schelpmodel), een speelgoedbootje, touw,  heel veel emmers en plantenpotten en natuurlijk zakken vol flesjes en papiertjes en ander verpakkingsmateriaal. De beloning bestond uit mosterdsoep met spekjes,  pistoletjes  en melk/karnemelk van Staatsbosbeheer. Geen bier, zelfs geen koffie, dat is wel een puntje voor de volgende keer.

Maar de kriebels zijn nog lang niet op  dus er is ook maar weer eens een stuk vlonderterras aangepakt. D.w.z. afgebroken.  In het gat daaronder heb ik 55 zakken grond geleegd en dat was nog niet genoeg,  ik denk dat er nog wel 20 zakken bij moeten en dan kunnen er planten in. Wat ik daarna met mijn kriebels aanmoet weet ik niet. De poezen rennen gewoon achter elkaar aan, dat is ook een idee.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in groningen, katten, lekker, natuur, volkstuin en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Voorjaarskriebels

 1. Sjoerd zegt:

  Voorjaarskolder noemen we dat toch… En daar moet je goed gebruik van maken. Voor je het weet is het over,

 2. Jetske zegt:

  Toch bijzonder die Voorjaarskriebels. En als die kriebels weer tot bedaren zijn gebracht, krijgen we de voorjaarsmoeheid. Een mens is een raar ding.

  • aargh zegt:

   Die voorjaarsmoeheid zou eraan vooraf moeten gaan. Als je er gevoelig voor bent tenminste. Jij hebt er vast ook geen last van, teveel beweging, teveel buitenlucht 🙂

 3. Nee, dan koeien, die dansen een half uurtje als voor het eerst weer in de wei mogen, en daarna herneemt de dagelijkse loop van het leven zich weer. 🙂

 4. Thérèse zegt:

  En helemaal niks bijzonders ‘gejut’? Alleen maar rommel? Mensen…foei!
  Jeetje Aargh, jij hebt wel erg de kriebels. Zo erg dat je zoveel zakken zand uitstort en van plan bent met nog een heleboel weer door te gaan, zulke kriebels krijg ik nooit. Maar -vooral na Amsterdam- heb ik op mijn manier het ook danig te pakken. Geniet er van!!

  • aargh zegt:

   Het touw was een prachtig onbeschadigd eind kunststoftouw van wel een meter of acht, dat heeft iemand meegenomen. En er lagen ook twee muskusrattenkooien op de kant, helemaal heel nog. Die hebben waarschijnlijk ergens langs het meer gestaan en zijn met een storm weggewaaid. Ook meegenomen. En een konijnenschedel, dat is strikt genomen geen afval maar hij is wel door iemand meegenomen. En ik vond ook een grappig klein stopflesje, maar dat heb ik toch maar gewoon bij het afval gedaan want ik weet niet zo goed wat ik met grappige kleine stopflesjes moet.

 5. Irene zegt:

  Ha goed zo, coniferen, weg ermee.
  Wat is er berucht aan die verwilderde katten?

 6. lien zegt:

  Wat een goeie kriebels heb jij! Kriebels die zoden aan de dijk zetten. Die wil ik ook!
  Maar ik ben al blij dat het volgende week weer langer licht wordt.

 7. ria zegt:

  ’t Is heerlijk! Ik heb die kriebels ook! Een skijken of mijn reactie nu wel blijft staan.

 8. Margo zegt:

  Ik heb helemaal geen kriebels. Ik ben zo lusteloos als wat. Ik ben denk ik voorjaarsmoe. Wanneer gaat dat over in kriebels?

 9. groninganus zegt:

  Ben je een paar dagen wat minder online, blijkt de wijk, het Leekstermeer en de helft van Schiermonnikoog opgeruimd. Dat zijn geen lentekriebels meer, dat is een witte tornado, eh, pardon, nikstaart.

  • aargh zegt:

   Zo’n nikstaart laat anders een hoop rommel achter, het leek wel of er een gewoed had voor we kwamen. Maar ik begrijp de complimenteuze bedoeling, waarvoor dank 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s