Laat het er niet bij zitten

Het winterse weer brengt natuurlijk weer een hoop overlast met zich mee. De groezelige rommel die op straat ligt  bezorgt een beschaafd mens rode vlekken in de nek en de ijsbrokken die van het dak af schuiven houden ons uit de slaap. Overdag moeten we verdragen dat er onafgebroken wordt gewauweld over het wel of niet doorgaan van schaatstochten en het leger veegt de meren schoon terwijl overal mensen aan huis gebonden zijn omdat ze de gladde stoepjes niet durven te betreden. Als gevolg van dichtgevroren sloten kan men dan weer wel  overal komen, met als gevolg dat sloffende opaatjes met joelende kleinkinderen zomaar achter je tuin langs lopen en hazen rennen gewoon rond het huis alsof we midden in de wildernis wonen.

De merels worden ook steeds irritanter, ze jagen alle hongerige kleine vogeltjes weg ook  al lusten ze zelf dat voer helemaal niet, een typisch staaltje van zinloze agressie en intimidatie.
Je zou verwachten  dat de politiek ondertussen toch wel iets had opgepikt van deze plagen die de hardwerkende Nederlander teisteren, maar nee hoor,   men houdt zich bezig met Griekenland. Alsof we hier zelf helemaal geen problemen hebben.  Onze winterrust interesseert de mensen in den Haag geen ene moer.

Maar we hoeven het er niet bij te laten zitten. Laat uw stem horen, hier kan het.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Laat het er niet bij zitten

 1. Hendrika zegt:

  Je kunt zelfs overlast hebben van middelbare echtparen met twee dezelfde fietsen en fietstassen en regen/trainingspakken, hé, die omschrijving komt me heel bekend voor… :-D.

 2. Irene zegt:

  Misschien kun je die merels ook bij Geert Wilders melden. Ze zijn helemaal in het zwart en je ziet alleen hun oogjes, en dan dat gedrag, past helemaal in zijn vijandbeeld.

 3. Sjoerd zegt:

  Griekenland, dat is toch vakantie…

 4. catthysplace zegt:

  Tsss en wat te denken van al die huizen die geen water meer hebben. Die merels zijn daar maar niets bij. Overigens hier accepteren ze op de voederplaats wel de mussen, mezen, vinkjes en ander klein grut dat honger heeft. Alleen tegen de katten doen ze naar.

 5. Thérèse zegt:

  Ja, nu je het zegt, bij ons is het ook erg glad in het dorp, sommigen maken een looppaadje, maar als het dan weer bij de buurman en diens buurman zomaar ophoudt, heb je er als voorzichtig (lees bang) mens niks aan. Rondrennende hazen heb ik helaas nog niet gezien, laat staan die opaatjes met stoeten kleinkinderen. Andere klachten ben ik weer vergeten. Dat heb ik wel vaker, dat snelle vergeten van vervelende dingen; ik zie het zelf als een prettige eigenschap. Maar ik zal het noteren bij de categorie: handige adressen.

 6. Klagen …?
  Je bedoelt NU …?
  Ben je gek! Dat kan volgende week wel weer als het weerbeeld weer grijs en regenachtig is.
  Derút deale … genietsje … it iis op! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s