Waterberging in gebruik

Vanmiddag heb ik de rukwinden getrotseerd om bij de Onlanden te kijken hoe de waterberging erbij lag. Ik was niet de enige, regelmatig waaide er een fietser of een wandelaar voorbij. Allemaal met frisse rode wangen, waterige ogen en een druppel aan de neus door de koude wind. En allemaal dolgelukkig met al die nattigheid, verschillende mensen waren er deze week al vaker geweest om te zien hoe het water steeg.
Een wandelaar vertelde dat hij gisteren had staan kijken hoe de boel hier werd doorgestoken om het water ruimte te geven. Hij wilde daar foto’s van maken maar zijn batterij was leeg. Nu was hij terug om het resultaat van het graafwerk te bekijken.
Kijk, zo loopt een echte onlandenwandelaar erbij, niemand die er aanstoot aan neemt en Youp van ’t hek zul je hier niet tegenkomen.
(Ik houd toch zo van gewone mensen!)

Zo ziet het er nu dus uit. Is dat een berg water of niet.
Bij de bomen op de achtergrond loopt de weg naar Peize.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in avontuur, natuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Waterberging in gebruik

 1. Hendrika zegt:

  Ik hoop dat je droge voeten houdt, wat een water. Wel een mooi gezicht.

 2. Het is toch wel indrukwekkend al dat water. In mijn jeugdjaren stonden grote stukken land in de omgeving van Drachten regelmatig ’s winters onder water. Tegenwoordig zijn daar exteme omstandigheden voor nodig, en dan moet je erbij zijn. Daarom ben ik vanmiddag even met Jetske het polderland ingetrokken. Ik heb zelfs even ouderwets met mijn jas omhoog tegen de wind staan leunen. Voor foto’s daarvan kun je bij Jetske terecht. 🙂

 3. Thérèse zegt:

  De Onlanden, een goede naam hebben ze daar bij jullie bedacht voor deze streken. Dapper van je, hoor. Ik zou liever thuisblijven en met mijn voeten op de verwarming ofzo. Mij zul je er niet tegenkomen, zelfs niet als Youp (Joep?) mij uitnodigde……

 4. ria zegt:

  Geen idee hoe het er anders uit ziet, maar dit is dus blijkbaar niet normaal. Wij Zeeuwen zijn wel wat water gewend natuurlijk 😉

 5. Sjoerd zegt:

  Ik zie geen berg water, wel veel water. De bergen van jou zijn een beetje bruin. Het voordeel van water is dat het altijd de laagste plaatsen opzoekt, en geen bergen maakt.

 6. Irene zegt:

  ‘Wl je even in de waterberging kijken of ik daar mijn berg water heb laten liggen?’
  Ook in de Achterhoek kom je onlanden tegen, mooi woord.

 7. yak zegt:

  Fijn zulke namen, net als de onzalige bossen (bij Dieren)

 8. Jetske zegt:

  Duidelijk Gronings water. 😉

 9. groninganus zegt:

  Tsss, we hebben op hetzelfde punt een foto staan nemen.

 10. Anders zegt:

  volkstuin nog droog ?

  • aargh zegt:

   Grappig dat je dat vraagt. Het gaat nu weer. Woensdag heb ik er een rondje gelopen en toen stond op het complex zoveel water dat je veel tuinen niet in kon. Ik zag zelfs ergens een geïmproviseerd planken looppad een tuin in. Maar vandaag was het een stuk minder nat. De sloot staat wel nog erg hoog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s